Més de 800 persones de Castelló s’han beneficiat dels servicis en Ocupació, Emprenedoria i Formació en la primera fase del programa Desarrolla-T del Pacte Ceràmic

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló finalitzarà el pròxim 31 de desembre la primera fase del projecte “Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació”, assessorant, ajudant i formant a quasi 800 persones en els seus huit primers mesos d’execució.

“Desarrolla-t” té com a objectiu proporcionar formació, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats a la població del territori dels municipis consorciats en el Pacte Ceràmic per a possibilitar la cerca proactiva d’ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de manera aliena com per compte propi. Es tracta d’un programa subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori i la seua duració total és de 21 mesos.

Des de l’1 d’abril d’enguany, quan va començar el programa, l’àrea d’Emprenedoria de Desarrolla-T ha atés 107 emprenedors, assessorat 58 empreses, tramitat 66 sol·licituds d’ajudes i subvencions i elaborat 17 Plans de viabilitat, a més de sol·licitar el certificat digital a 28 usuaris.

Així, en Desarrolla-t Ocupació s’ha atés en el servici d’orientació laboral a 233 persones i s’han inscrit 752 en el portal d’ocupació del Pacte Ceràmic. D’altra banda, a través de l’àrea de Formació, s’han realitzat 19 sessions de tallers de competències digitals a les quals han assistit 207 persones i s’han impartit cursos i tallers d’orientació laboral i emprenedoria que han assessorat 147 persones. Quant als grups Reincorpora-T, 42 persones han rebut esta formació.

“Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació” continuarà l’any vinent oferint els mateixos servicis a la població de L’Alcora, Almassora, Les Alqueries, Betxí, Borriana, Costur, Sant Joan de Moró i Vilafamés.

La naturalesa del Consorci

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló treballa per a vertebrar el territori, connectant a l’administració, empreses i persones del nostre territori. Per a això, a través d’este projecte es pretén abordar la problemàtica de la desocupació mitjançant l’aprofitament dels recursos disponibles; oferir un servici d’assessorament a aquelles persones que tenen una idea de negoci i necessiten ajuda per a fer els primers passos; prestar un servici d’orientació laboral amb major coneixement del mercat laboral actual per a acompanyar als qui necessiten encaminar els seus objectius laborals i, finalment, disposar d’un programa de formació específic per al sector ceràmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va_ES