Més de 800 persones de Castelló s’han beneficiat dels servicis en Ocupació, Emprenedoria i Formació en la primera fase del programa Desarrolla-T del Pacte Ceràmic

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló finalitzarà el pròxim 31 de desembre la primera fase del projecte “Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació”, assessorant, ajudant i formant a quasi 800 persones en els seus huit primers mesos d’execució.

“Desarrolla-t” té com a objectiu proporcionar formació, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats a la població del territori dels municipis consorciats en el Pacte Ceràmic per a possibilitar la cerca proactiva d’ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de manera aliena com per compte propi. Es tracta d’un programa subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori i la seua duració total és de 21 mesos.

Des de l’1 d’abril d’enguany, quan va començar el programa, l’àrea d’Emprenedoria de Desarrolla-T ha atés 107 emprenedors, assessorat 58 empreses, tramitat 66 sol·licituds d’ajudes i subvencions i elaborat 17 Plans de viabilitat, a més de sol·licitar el certificat digital a 28 usuaris.

Així, en Desarrolla-t Ocupació s’ha atés en el servici d’orientació laboral a 233 persones i s’han inscrit 752 en el portal d’ocupació del Pacte Ceràmic. D’altra banda, a través de l’àrea de Formació, s’han realitzat 19 sessions de tallers de competències digitals a les quals han assistit 207 persones i s’han impartit cursos i tallers d’orientació laboral i emprenedoria que han assessorat 147 persones. Quant als grups Reincorpora-T, 42 persones han rebut esta formació.

“Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació” continuarà l’any vinent oferint els mateixos servicis a la població de L’Alcora, Almassora, Les Alqueries, Betxí, Borriana, Costur, Sant Joan de Moró i Vilafamés.

La naturalesa del Consorci

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló treballa per a vertebrar el territori, connectant a l’administració, empreses i persones del nostre territori. Per a això, a través d’este projecte es pretén abordar la problemàtica de la desocupació mitjançant l’aprofitament dels recursos disponibles; oferir un servici d’assessorament a aquelles persones que tenen una idea de negoci i necessiten ajuda per a fer els primers passos; prestar un servici d’orientació laboral amb major coneixement del mercat laboral actual per a acompanyar als qui necessiten encaminar els seus objectius laborals i, finalment, disposar d’un programa de formació específic per al sector ceràmic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES