Entrevista a Jorge Monferrer Daudí, alcalde de Burriana

Després de les últimes eleccions municipals esdevingudes a la fi de maig d’enguany, part dels membres del Consell Rector del Pacte Territorial per l’Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència de la província de Castelló va ser renovat en canviar els equips de govern dels Ajuntaments. És el cas de Borriana, on Jorge Monferrer Daudí ha sigut triat primer edil de la ciutat i, per tant, ha passat a formar part del Consell Rector d’este Consorci al ser esta localitat membre de l’entitat. Recentment hem conversat amb ell sobre les expectatives que té del Pacte Ceràmic i de la importància totes dues institucions pel desenvolupament del territori.

Quines són les idees i objectius que li agradaria aportar com a nou membre del Consorci?

L’actual equip de govern de l’Ajuntament de Borriana s’ha incorporat a este Consorci fa pocs mesos i la postura que volem mantindre des d’un primer moment és la de col·laboració i suport a tots els projectes que desenvolupa en benefici de la ciutadania de la nostra ciutat.
Després de les reunions realitzades amb la Gerència i les sessions de Consell Rector a les quals hem assistit, entenem que els indicadors dels programes que realitza són positius i avalen una bona metodologia. Com a nous membres, el nostre objectiu és continuar fent costat a este organisme i crear un canal de comunicació directe entre l’Ajuntament i el Consorci per a potenciar els resultats.

En quins aspectes i àrees creu que el Pacte Ceràmic pot beneficiar de la millor manera a la ciutadania de Borriana?

Tot el que siga treballar perquè els nostres veïns milloren la seua ocupabilitat i la seua qualitat de vida ens fa avançar cap a una societat millor. La ciutadania estarà més preparada per a abordar els reptes del futur si ens preocupem perquè així siga.
Sabem que la tecnologia avança ràpidament i necessita de mà d’obra qualificada i actualitzada. També els mercats, i més en un context econòmic a vegades delicat i per descomptat molt competitiu, que no volem que deixe als nostres veïns i veïnes arrere. Per això apostem per facilitar l’accés a les eines necessàries amb formació, amb assessorament i treballant i formant part de projectes que mantinguen a Borriana a l’avantguarda, com molts dels quals desenvolupa el Pacte Ceràmic.

Quin paper juga la ceràmica a la seua ciutat i quina importància té treballar per l’ocupació i formació al costat del Pacte Ceràmic en este sector?

És més que evident que la ceràmica és una activitat clau per a la província i, sobretot, per a les comarques de la Plana Alta i Baixa. Un alt percentatge de la població activa de Borriana treballa en este sector que, a més, genera també moltíssimes ocupacions indirectes. Parlem d’una indústria molt professionalitzada que no sols requereix d’operaris especialitzats, transportistes i personal tècnic qualificat, sinó de departaments sencers d’i+d+i, administració, comunicació i publicitat… I això es tradueix en potencials ocupacions de qualitat per a la ciutadania que no volem deixar passar. És important treballar per esta ocupació i inserció laboral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va_ES