El Pacte Ceràmic i SACMI impartixen un curs per a formar a persones desocupades com premsistes i facilitar la seua inserció laboral amb un perfil professional demandat per les empreses

El Pacte Ceràmic ha finalitzat este divendres el curs de “Tasques diàries del premsista”, impartit per SACMI Ibèrica a Almassora. Una formació intensiva que respon a les necessitats del mercat laboral local i els objectius del qual són fomentar l’ocupabilitat, millorar la qualitat i la seguretat en el treball, a més d’enfortir la competitivitat de les empreses de Castelló.

Este curs, subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori, ha comptat amb la participació d’onze persones desocupades amb coneixements del sector ceràmic. La programació, que ha inclòs continguts sobre els tipus de premses, les seues parts, les tasques que realitza un professional en el seu maneig o la defectología d’esta maquinària, qualifica a l’alumnat amb un perfil professional que opera eficientment les premses i maquinària i que està altament demandat per les empreses. A més, el Consorci busca amb este curs augmentar la competitivitat de les empreses en formar equips de treball capacitats i optimitzar els seus recursos humans.

Un curs vinculat a la realitat laboral

Perquè l’alumnat coneguera en primera persona la professió del premsista, el curs va començar amb la visita a Macer, una empresa d’Almassora de fabricació i rectificació de motles per a premses de la indústria del taulell, que va explicar el procés de fabricació de motles per a les premses ceràmiques: materials, màquines, procés i embalatge.

El curs de “Tasques diàries del premsista”, ha sigut subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori i ha permés la intervenció de personal professional i qualificat de SACMI Ibèrica, que ha impartit el curs des de la seua trajectòria i coneixement com a productors i instal·ladors de màquines i plantes completes per al sector ceràmic, plàstic o metalls, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va_ES