El Consell Rector del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics analitza els resultats i accions dutes a terme en els dos últims mesos

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha celebrat aquest dimecres 20 de setembre un nou Consell Rector en el qual s’han exposat les actuacions realitzades pel personal del Consorci des de l’última sessió, que va tindre lloc al juliol d’enguany.

Es tracta de la primera reunió del Consell Rector després de la celebració a la fi de juliol de la seua sessió constitutiva amb la reelecció de l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, com a president del Consorci i de la incorporació de l’alcaldessa d’Almassora, María Tormo, com a vicepresidenta. En aquesta sessió també s’ha donat la benvinguda als nous membres dels municipis Consorciats per als quals també ha sigut la primera reunió com a integrants del Pacte Ceràmic.

En el Consell s’han enunciat els resultats aconseguits en els diferents serveis que ofereix el Pacte Ceràmic a través del projecte “Desarrolla-t”, que compta amb tres àrees interconnectades: emprenedoria, ocupació i formació. En els dos últims mesos, Desarrolla-T Emprén ha atés 18 nous emprenedors, ha assessorat 11 noves empreses, ha tramitat 9 ajudes i ha elaborat quatre plans de viabilitat.

Així, en Desarrolla-T Ocupació es continua oferint el servei d’orientació laboral itinerant en diferents municipis, arribant a 181 persones ateses des de l’inici de projecte a l’abril fins hui. Així mateix, mitjançant la intermediació laboral (l’objectiu de la qual és connectar a empreses que busquen professionals i a professionals que busquen ocupació) i l’eina del portal d’ocupació PORTALEMP, s’ha aconseguit que 407 persones s’hagen inscrit en aquest servei i que s’hagen publicat 21 ofertes de treball de diferents empreses.

Finalment, s’ha explicat que en l’àrea de Formació s’han realitzat des de juliol 6 accions formatives en Competències Digitals amb la participació de 54 assistents, i que 36 persones desocupades participen actualment en els grups Reincorpora-T en els quals aprenen sobre Ceràmica digital i reben assessorament en matèria laboral. Així, des de l’inici de la formació de “Reincorpora-T”, 6 persones s’han donat de baixa en el curs perquè han aconseguit un treball.

Com a tancament de la sessió del Consell Rector, també s’han celebrat les bones dades que acumula el projecte “Desarrolla-t” amb els següents resultats acumulats des d’abril:

  • 49 emprenedors assessorats
  • 15 altes tramitades
  • 32 empreses assessorades
  • 19 fitxes informatives d’ajudes i subvencions confeccionades
  • 21 ajudes tramitades
  • 9 plans de viabilitat elaborats
  • 12 certificats digitals tramitats
  • 1 pagament únic i 1 compatibilització de la prestació per desocupació tramitats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va_ES