Prop de 300 persones assisteixen a les xerrades ofertes pel Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics en 2020

Els participants han obtingut formació orientada a afavorir la seua inserció laboral a través de tallers sobre el certificat digital, Excel o interpretació de nòmina

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha valorat positivament l’acolliment que han tingut les diferents xerrades informatives ofertes al llarg d’aquest 2020, ja que han comptat amb un total de 294 assistents.

 

Així mateix, la posada en marxa de la Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria ha augmentat significativament les possibilitats d’inserció laboral en el sector ceràmic dels veïns i veïnes dels municipis consorciats.

 

En concret, els prop de 300 assistents han obtingut informació d’utilitat orientada a afavorir la seua inserció laboral relacionada amb els serveis d’assessorament a emprenedors i empreses que presta el Pacte. A més, els participants també han aprés a obtenir i fer gestions amb el certificat digital, a interpretar una nòmina, a manejar l’Excel o a utilitzar xarxes socials, tallers plantejats per a atendre les demandes reals dels usuaris i les necessitats de les empreses.

 

Des de la seua creació en 2011 el Consorci ha atés 1.352 emprenedors i empreses, mentre que aquest any 2020 s’han atés a un total de 76 emprenedors, donant-se d’alta 20. Cal destacar que arran de la pandèmia el Consorci va posar en marxa un servei específic d’atenció a autònoms i pimes per a orientar sobre l’accés a subvencions i altres tramitacions. En aquest sentit, el punt PAE ha atés gran quantitat de consultes relacionades amb les ajudes ofertes per les diferents administracions i s’han sol·licitat majorment les ajudes referents a la prorrogació de la prestació per cessament d’activitat assessorant-se a un total de 137 empreses.

va_ES