El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics celebra els primers “Desdejunis del Pacte” per a detectar necessitats i continuar ajudant a les empreses del sector

L’esdeveniment ha reunit el president del Consorci i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i a empreses del sector com a Azteca, Pamesa, Undefasa, Grupo Victoria i Sacmi


El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha reunit empreses del sector ceràmic en els primers “Desdejunis del Pacte”, esdeveniment orientat a detectar necessitats i continuar ajudant al conglomerat ceràmic a través dels diferents serveis gratuïts que ofereix aquesta entitat pública.

El Museu de Ceràmica de l’Alcora ha acollit aquest acte, que ha obert el president del Consorci i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i ha congregat a empreses com a Azteca, Pamesa, Undefasa, Grupo Victoria i Sacmi. Així mateix, la gerent i tècnics del Pacte han donat a conéixer als assistents els serveis específics que el Pacte presta a les empreses del sector.


De fet, algunes de les companyies participants ja han col·laborat amb el Consorci i s’han beneficiat del servei gratuït de formació a la carta en ceràmica digital, del servei d’intermediació laboral o han acollit alumnat en pràctiques, per la qual cosa la part final s’ha dedicat a compartir experiències i respondre a les qüestions plantejades per les empreses.


A través d’aquesta ronda de desdejunis, el Consorci compleix el propòsit d’escoltar les demandes del sector per a continuar adaptant els seus serveis a la realitat de les empreses i proporcionar-los tant formació com perfils professionals acord a les seues necessitats concretes. En aquest sentit, les empreses presents també han mostrat interés pel servei de tramitació de subvencions.


“La funció del Pacte és ajudar a les empreses ceràmiques i a les persones en situació de desocupació, per la qual cosa creiem que aquests desdejunis són un espai necessari per a conéixer de primera mà les necessitats del sector. De fet, hem pogut prendre nota de qüestions rellevants perquè el Pacte continue prestant el seu suport a través dels seus serveis gratuïts”, ha assenyalat el president del Pacte, Samuel Falomir, qui ha agraït als assistents la seua participació.


Aquesta proposta està emmarcada en el projecte “Llançadora cap a l’Ocupabilitat Sostenible”, subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori, que busca millorar l’ocupabilitat del territori i desenvolupar els seus sectors econòmics.

va_ES