Consorci Gestor del Pacte territorial per l'ocupació dels municipis ceràmics i la seua área de influencia de la província de Castelló
L’acte s’ha celebrat en les instal·lacions de Sacmi Ibèrica a Castelló i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consorci i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí
El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i Sacmi Ibèrica han entregat els diplomes a l’alumnat que ha superat la formació en Surface, acció fruit de la col·laboració entre totes dues entitats orientada al maneig d’aquests sistemes de visió artificial aplicats a la ceràmica tan demandats pel sector.
L’acte s’ha celebrat en les instal·lacions d’aquesta empresa situada a Castelló i ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del Consorci i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, la gerent de l’entitat, Olga Oruña, el gerent de Sacmi Ibèrica en la capital de la Plana, David Gálvez, així com diferents professionals de Sacmi Academy, els qui han entregat els certificats a aquest grup de 13 alumnes. Així mateix, els assistents han pogut conéixer les instal·lacions de la planta a través d’una visita guiada.
Amb la finalitat d’atendre les necessitats reals del sector tauleller i facilitar la inserció laboral, el Pacte ha aconseguit aquesta col·laboració desinteressada amb Sacmi Academy perquè aquest grup de persones desocupades reben les nocions necessàries sobre aquesta tecnologia Flawmaster dirigida al control de rajoles mitjançant un avançat sistema d’inspecció automàtica.
En aquest sentit, el Consorci ha fet una crida a les empreses del sector que necessiten personal especialitzat en Surface i vulguen acollir en pràctiques a aquest alumnat recentment format per Sacmi Ibèrica.
En aquest sentit, la vicepresidenta del Consorci, Merche Galí, ha agraït a Sacmi Ibèrica aquesta col·laboració desinteressada i ha apuntat que “continuarem treballant per a millorar l’ocupabilitat i per a facilitar a les empreses personal qualificat, perquè en el Pacte tenim molt present que hem de formar a les persones desocupades i adaptar els seus perfils a les últimes tecnologies per a aconseguir la inserció laboral”.
Per part seua, David Gálvez ha destacat que “aquesta formació amb una gamma de les màquines més tecnològiques que hi ha en el sector ha sigut molt beneficiosa”. “En Sacmi Ibèrica estem per a ajudar al teixit empresarial i per a millorar l’ocupabilitat dels castellonencs”, ha afegit.
Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte de Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria subvencionada per LABORA (programa Avalem Territori) i el Ministeri de Treball i Economia Social.