El Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics va oferir 32 ofertes de treball entre maig i juny del 2024

El nombre de llocs oferits suposa un 45% del total anual (71) i és una tendència que es valora com a positiva en un context econòmic que enfronta molts desafiaments

El Pacte Territorial per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua àrea d'influència ha oferit 32 ofertes de treball a través del seu portal d'ocupació durant els mesos de maig i juny del 2024. Aquesta xifra suposa un 45% del total dels llocs de treball que s'han publicat en la plataforma del Consorci, que han sigut un total de 71, durant aquest exercici, des que es va posar en marxa el projecte anual. El president del Pacte, Pablo Delgado, explica que “aquesta és una tendència que valorem molt positivament perquè suposa un increment significatiu en molt poc temps en un context econòmic que encara ens ofereix molts reptes i desafiaments que afrontar”.

De les 32 ofertes laborals disponibles en el portal, 15 ofereixen contractes de treball indefinit, 14 proporcionen un lloc per circumstàncies de la producció i 3 un contracte de substitució d'un treballador de la plantilla, majoritàriament per baixa. “La majoria de les ofertes han sigut en el sector ceràmic i situades principalment a l'Alcora i Onda, ja que l'abast d'aquesta eina que ha posat en marxa el Pacte, tracta de donar suport a empreses situades en altres municipis no consorciats” explica Delgado qui afig que “per a optar a aquestes ofertes, les persones interessades han d'estar inscrites en aquest portal d'ocupació, que no és una agència de col·locació, però que sí que filtra els perfils interessats, amb els quals s'han realitzat un total de 258 revisions d'expedients de persones usuàries i s'han seleccionat 79 candidats per a les entrevistes”.

El president del Pacte conclou argumentant que “les principals dificultats per a trobar candidats adequats continuen estant en les ofertes que requereixen formació específica, habilitats lingüístiques avançades (especialment en anglés i francés), experiència en electromecànica o experiència prèvia en el sector. Però, amb el temps, com demostren les xifres, les tècniques del Consorci estan millorant aquesta eina i millorant la seua comunicació, analitzant els candidats, gestionant el seu talent i donant-li més publicitat per a poder integrar millor a les persones i les empreses. No obstant això, animem a aquelles persones que estan en situació de desocupació al fet que s'inscriguen en el portal, que és totalment gratuït, ja que així poden optar a més oportunitats, així mateix, a les empreses que busquen personal, que ens facen arribar eixes ofertes perquè els puguem proporcionar candidats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

va_ES