El Pacte per l’Ocupació digitalitza els municipis consorciats

L’equip del Pacte Ceràmic, amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat d’oportunitats entre la ciutadania dels municipis consorciats i reduir la bretxa digital, desenvolupa dins de l’àrea de Formació del programa Desenvolupa-T, cursos dirigits a l’adquisició de competències digitals. Entre ells, el dedicat a la formació en el coneixement i ús del Certificat digital.

Moltes administracions públiques requereixen del Certificat digital per a poder realitzar qualsevol tràmit de caràcter oficial o signar electrònicament documents. Una petició insalvable que en moltes ocasions crea una barrera digital en part de la població. Després de la realització de sessions de formació en el Certificat digital en diferents associacions i espais municipals de tots els municipis que formen part del Pacte Ceràmic, aquest Consorci ha programat un nou curs a Costur aquest dimarts 12 de setembre en les instal·lacions de l’Ajuntament de Costur.

En la formació s’ensenyarà a les persones assistents de manera gratuïta com sol·licitar a l’administració el certificat, s’explicaran tots els ajustos previs a realitzar en el mòbil o en l’ordinador per a poder instal·lar aquest instrument i s’exemplificarà amb casos pràctics els seus usos en el dia a dia burocràtic.

Les possibilitats del programa Desenvolupa-T del Pacte

Aquest curs forma part de Desarrolla-T Formació, una de les tres àrees del projecte del Pacte Ceràmic anomenat “Desarrolla-T: Emprenedoria, Ocupació i Formació” que es va iniciar l’1 d’abril de 2023 i que tindrà una duració de 21 mesos. Aquest programa té com a objectiu general proporcionar formació, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats que possibilite la cerca proactiva d’ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de manera aliena com per compte propi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES