El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics celebra el III Desayuno del Pacto per a conéixer les necessitats de les empreses del clúster ceràmic

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha reunit este divendres a empreses del clúster ceràmic en la tercera edició de “Desayuno del Pacto”, una iniciativa l’objectiu de la qual és escoltar les necessitats detectades per les empreses, adaptar els servicis a les seues necessitats reals i continuar ajudant al conglomerat ceràmic a través dels diferents servicis gratuïts que ofereix esta entitat.

El Museu de Ceràmica de l’Alcora ha acollit este acte que ha obert el president del Consorci i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, en el qual han participat representants de Alcora Disseny, Estudio Cerámico, Innova Group, Graphentower i Toro Gres. Falomir ha assenyalat que esta trobada entre el Pacte i les empreses és de gran utilitat per a crear sinergies entre tots dos, ja que compartixen objectius: aconseguir la inserció laboral de la població i trobar perfils professionals que s’ajusten a les demandes de la producció. Per part seua, la gerent del Consorci, Olga Oruña, ha agraït l’assistència de tots/es ja que “escoltar-los és de gran importància per al Pacte Ceràmic per a així conéixer com poden ajudar-los a través de les iniciatives que desenvolupa en Formació, Ocupació i Emprenedoria”.

En este tercer Dedejuni del Pacte, l’equip tècnic del Consorci ha pres nota de les necessitats de les empreses participants en matèria de formació per als treballadors/es. En esta ocasió, el Pacte Ceràmic ha donat especial importància a totes les ajudes i subvencions públiques a les quals les companyies del sector poden accedir, optant a un suport econòmic i financer que lleve pressió a la complicada situació del clúster.

A més, l’equip tècnic del Consorci ha explicat la formació a la carta per a empreses, les opcions de col·laboració amb el Pacte a través de visites i acolliment de l’alumnat en pràctiques, el potencial del portal d’ocupació del Pacte per a compartir en ell les seues ofertes d’ocupació i localitzar a professionals que incorporar a la plantilla.

Com a tancament a l’acte, s’ha desenvolupat una taula debat en la que s’han escoltat totes les opinions dels representants de les empreses participants i s’han esbossat les línies de com el Pacte Ceràmic pot personalitzar els seus servicis a les necessitats de cadascuna.

Esta proposta està emmarcada en el projecte “Desarrolla-t: Emprendimiento, Empleo y Formación”, subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori, que busca millorar l’ocupabilitat del territori i desenvolupar els seus sectors econòmics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES