El Pacte comença setembre amb el reinici i continuïtat dels seus projectes en ocupació, emprenedoria i formació

Després de la finalització dels mesos estivals, aquest Consorci represa el contacte amb empreses per a la promoció d’ofertes de treball, reinicia la formació Reincorpora-T, i continua amb l’orientació laboral i l’assessorament a persones emprenedores procedents dels municipis que formen part del Pacte

06.09.23

La temporada 2023/2024 arranca al setembre per al Pacte Ceràmic amb la continuïtat dels importants projectes que desenvolupa en cada àrea de treball del Consorci. Iniciatives que passen des del contacte amb empreses per a reprendre la cerca dels perfils professionals adequats per a les demandes laborals del moment, a l’ajuda a persones desocupades per a trobar treball, el reinici de les formacions de Reincorpora-T i les sessions d’orientació laboral o la continuïtat amb l’assessorament a emprenedors/as o empreses. A continuació, s’inclou un xicotet resum d’aquestes accions.

Ocupació

Després dels mesos d’estiu, setembre sempre es planteja com un mes propici per a la contractació. Amb el tancament del primer semestre de l’any, les empreses aprofiten per a reestructurar, llançar nous projectes i, per tant, buscar noves incorporacions. L’ocupació que es crea al setembre sol ser més estable, ja que va encaminat a reforçar equips de treball i afavorir la consecució d’objectius que la companyia es planteja per a tancar l’exercici.

A diferència dels anys anteriors, aquest setembre el Pacte compta amb una nova eina: un portal d’ocupació, Portalemp (www.pacteceramic.portalemp.com). Aquest instrument té una doble missió: col·laborar amb les empreses en la cerca dels millors perfils professionals i l’abast al major nombre de persones candidates i, d’altra banda, ajudar els/as treballadors/as a trobar la companyia perfecta en la qual poder desenvolupar la seua carrera laboral. Entre els avantatges que troben les empreses en confiar en Portalemp estan la gratuïtat del servei (que a més compta amb assessorament personal), el sedàs curricular segons les especialitats demandades (pel que només reben perfils que s’ajusten a la demanda d’ocupació), la cerca personalitzada en la nostra base de dades o que els/les aspirants estiguen especialitzats en el sector ceràmic.

A través de Portalemp, aquest Consorci treballa estretament amb les persones desocupades dels municipis que l’integren, facilitant la seua inserció laboral. El bon acolliment que ha tingut aquesta iniciativa s’avala de manera quantitativa: en l’escàs temps que porta en marxa, ja compta amb més de 250 candidats/as i s’han publicat més de 15 ofertes de treball. Un abast que es justifica, a més de per el treball de l’equip humà, per la divulgació setmanal de totes les novetats en les nostres xarxes socials.

Formació ceràmica digital

Amb el mes de setembre, es reprén la formació i els més de 40 alumnes/as dels grups REINCORPORA-T de l’Alcora, Almassora i Borriana afronten la recta final del seu aprenentatge amb el Pacte. Aquesta formació s’ha dividit en dues àrees: una en la qual han adquirit els coneixements necessaris en Ceràmica Digital per a poder treballar en llocs laborals vinculats amb el procés de producció ceràmica, i una altra en la qual a través d’una orientació laboral realitzada per tècnics experts han conegut les exigències del mercat laboral i la importància de l’acompliment professional i del manteniment d’un lloc de treball. La combinació de les dues àrees (formació i orientació) proporciona a l’alumnat la capacitat d’una cerca activa i adequada d’ocupació dins de les empreses del sector ceràmic una vegada adquirits els coneixements per al desenvolupament de les tasques demandades actualment per aquest clúster.

Emprenedoria

Encara que moltes persones aposten per l’inici de l’any per a posar en marxa projectes, setembre és també una data en la qual prenen forma les idees de negoci. Des del servei d’assessorament a emprendors del Pacte, ajudem al desenvolupament d’aquests projectes d’empresa, donant resposta als dubtes que intercedeixen en el procés de convertir una idea de negoci en realitat. Així, oferim informació d’interés per a emprenedors i pimes, ajudem a tramitar ajudes o assessorem en el procés de creació d’un negoci. Tot amb l’objectiu de facilitar les eines que necessiten els projectes empresarials. Per a contactar amb l’equip del Consorci especialitzat en aquesta àrea pot fer-lo en creacionempresas@pacteceramic.es o en 647 948 588.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES