El Consell Rector del Pacte Ceràmic avalua els resultats de la primera fase del programa Desarrolla-T i l’abast dels seus servicis en Emprenedoria, Ocupació i Formació

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha celebrat este dijous 18 de gener el primer Consell Rector de l’any, en el qual s’han rendit comptes sobre les actuacions realitzades pel personal del Consorci des de l’última sessió i s’han exposat els resultats de la primera fase del projecte “Desarrolla-T: Emprenedoria, Ocupació i Formació”.

En la sessió, de caràcter telemàtic, a més de els representants dels municipis consorciats, també han assistit el director general d’Ocupació i Formació de LABORA, Elías Amor Bravo, i la cap de servici territorial de formació per a l’ocupació a Castelló, Rosario Tena Peris. Bravo ha saludat as¡ls participants i ha destacat el seu suport als Pactes Territorials de la Comunitat Valenciana en les seues importants labors de creixement econòmic i inserció laboral.

Seguint l’ordre de la sessió del Consell Rector, la gerent del Pacte Ceràmic, Olga Oruña, ha valorat positivament les xifres i objectius aconseguits amb “Desarrolla-t”, que va finalitzar la seua primera fase el 31 de desembre de 2023. En total, este programa subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori, va assessorar, va ajudar i va formar a quasi 800 persones en els seus huit primers mesos d’execució.

Des de l’1 d’abril de 2023 fins a final d’eixe any, l’àrea d’Emprenedoria de Desarrolla-T va atendre 107 emprenedors, 58 empreses i va tramitar 66 sol·licituds d’ajudes i subvencions, entre altres accions. Per part seua, en Desarrolla-t: Emplea es va orientar en matèria laboral a 233 persones i en el portal d’ús del Consorci s’han inscrit 752 persones, mentre que, en l’àrea de Formació es van realitzar 19 sessions de tallers de competències digitals amb l’assistència de 207 persones i en els cursos i tallers d’orientació laboral i emprenedoria van assistir 147 persones. Quant als grups Reincorpora-T, 42 persones van rebre esta formació.

Amb l’inici de 2024, el Pacte Ceràmic ha començat la segona fase de “Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació”, l’objectiu de la qual és proporcionar formació, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats a la població del territori dels municipis consorciats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES