El Consell Rector del Pacte Ceràmic analitza els bons resultats de les àrees d’Emprenedoria, Ocupació i Formació del Consorci i aprova la firma d’un protocol de col·laboració amb l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha celebrat este dimecres 20 de març el segon Consell Rector de l’any, en el qual s’han analitzat els bons resultats de la segona fase de “Desarrolla-T: Emprenedoria, Ocupació i Formació” en totes les seues àrees i s’ha aprovat la firma del protocol general de col·laboració amb l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana.

La gerent del Consorci, Olga Oruña, ha indicat que des de l’inici de la segona fase de Desarrolla-T, subvencionat per Labora i el Ministeri de Treball a través de la iniciativa Avalem Territori, en l’àrea d’Emprenedoria s’han atés 21 nous emprenedors (donant-se d’alta 6 d’ells), assessorat 19 empreses, tramitat 14 ajudes i elaborat 18 fitxes informatives de subvencions a emprenedors.

Quant a Formació, s’ha destacat l’inici a Borriana d’un nou grup Reincorpora-T, de caràcter mensual, centrat en les habilitats socials dels treballadors del Turisme per a impulsar la qualitat, sostenibilitat i proximitat d’este sector i, així, consolidar Borriana com una destinació turística de renom. A més, en este àrea s’ha exposat la realització de dos sessions de competències digitals i cinc jornades relacionades amb l’ocupació, l’orientació laboral i l’emprenedoria, a les quals han assistit en total més de 150 persones. Així mateix, s’han creat dos grups de Reincorpora-T amb la participació de 27 persones que han rebut formació específica en ceràmica digital, competències digitals i emprenedoria.

Seguint l’orde de la sessió del Consell Rector, s’ha informat els/as participants dels resultats en l’àrea d’Ocupació amb l’atenció de 57 persones a través del servici itinerant d’orientació laboral, a més de la inscripció de 166 noves usuaris/es en el portal d’ocupació del Pacte Ceràmic i la publicació de 15 ofertes de treball des de l’1 de gener d’enguany.

Un acord per a col·laborar amb l’ESCAL

En el Consell Rector del mes de març també s’ha informat els seus membres sobre el protocol general de col·laboració amb l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) pel qual es comprometen a establir accions d’intercanvi d’experiències dins d’aquelles àrees en les quals totes dues entitats tinguen interés manifest. A més de l’acord mutu a propiciar el desenvolupament de projectes d’interés comú en règim de col·laboració amb l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES