Entrevista a María Tormo, vicepresidenta del Consorci del Pacte Territorial per l’ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència a la província de Castelló

Des del 20 de juliol, com a alcaldessa de l’Ajuntament d’Almassora, ha sigut triada amb el suport unànime de tots els Consistoris, sindicats i empreses que formen part del Pacte Ceràmic, vicepresidenta de l’organisme públic, com afronta aquest càrrec?
Per descomptat, amb moltes ganes, il·lusió i el propòsit clar de treballar sempre en defensa d’aquesta aliança municipalista per a posar en valor un dels principals pilars econòmics de la nostra comarca, com és el ceràmic. A més, resulta crucial la implicació de tot el sector, des d’empreses a sindicats, per a traçar accions conjuntes que permeten al clúster ceràmic enfortir-se i fer front als vaivens, com la greu crisi que genera l’alça del preu de l’energia i que posa en escac a aquesta potent indústria.

Quines són les idees i objectius que li agradaria aportar com a vicepresidenta a la labor que realitza el Pacte Ceràmic en els territoris consorciats?
Sens dubte, l’Ajuntament d’Almassora ofereix total col·laboració per a dur a terme totes les mesures necessàries destinades a mantindre la fortalesa d’un sector, que és clau en l’economia de la localitat, on hi ha nombroses empreses ceràmiques assentades. No hem d’oblidar que representa el 23% del total del PIB de Castelló. Ens comprometem a recolzar sempre, sense fissures, totes les reclamacions i fer d’interlocutors davant altres administracions. En aquests moments, el taulell necessita urgentment ajudes per a fer front a l’increment dels preus de l’energia per a poder continuar sent competitiu internacionalment i un motor generador d’ocupació. Ens preocupa que un elevat percentatge dels 17.000 treballadors de la indústria ceràmica estiguen ara afectats per ERTEs. Dos de cada deu ocupacions a la província són d’aquest sector.

Per què és important la labor d’exerceix el Pacte Ceràmic en els huit municipis que formen part d’ell?
Sens dubte, la labor del Pacte Ceràmic és clau per a fomentar i millorar l’ocupabilitat en el sector. És necessari continuar creant noves oportunitats d’inserció laboral i ací resulta crucial l’oferta de programes de formació i assessorament integral. Hem de detectar les necessitats de les empreses per a adaptar els perfils professionals a les exigències del mercat. No ha d’haver-hi una barrera entre l’oferta formativa i l’empresa. Han de ser vasos comunicants i crear sinergies. Per això, és important oferir accions, cursos, tallers i eines per a millorar les competències quant a l’ocupabilitat.

Què aporta a la ciutadania d’Almassora que el poble forme part d’este Consorci ?
El pes que la indústria ceràmica té a Almassora és indiscutible. Volem continuar sent terra d’oportunitats, atraient talent i inversions. Per a això, tenim zones industrials potents i una ubicació estratègica amb grans connexions. El nostre propòsit és continuar potenciant el sector, tant facilitant la implantació de noves empreses, com fer costat a les existents i optar per cursos formatius, com els que s’impulsen des del Pacte Ceràmic, per a millorar els perfils professionals cara a generar ocupació en una indústria tan rellevant com la taulellera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES