El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics aprova la incorporació de les Alqueries


El Consorci ha augmentat significativament les atencions del servei d’assessorament amb un total de 56 empreses des de finals de gener

 

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha celebrat el Consell Rector, sessió que ha aprovat la incorporació del municipi de les Alqueries al Consorci.


La convocatòria, que s’ha realitzat de manera telemàtica, també ha donat llum verda a l’Informe de Seguiment del Pla d’Acció, que recapta les actuacions desenvolupades des de l’últim consell del mes de gener centrades en el projecte de la “Llançadora de formació, ocupabilitat i emprenedoria 2020/21”.

L’augment significatiu del servei d’assessorament a empreses que presta el Consorci de manera gratuïta és un dels punts destacables d’aquest informe, ja que s’ha assessorat un total de 56 empreses en poc més d’un mes. Així mateix, la gran majoria de les consultes realitzades per les empreses estan relacionades amb les ajudes que ofereixen les diferents administracions per a pal·liar els efectes de la COVID-19. En concret, el Pacte ha informat o tramitat ajudes a l’emprenedoria, al comerç o a autònoms, sent les subvencions relatives al lloguer d’habitatge habitual per a persones afectades econòmicament per la pandèmia una de les més demandades amb 21 sol·licituds realitzades.


L’informe també indica que 182 persones s’han interessat per formar part de la Llançadora des de l’inici del projecte i que 30 han participat com a alumnes en les seus de L’Alcora i Borriana. A més, s’han comptabilitzat un total de 16 insercions laborals de l’alumnat al llarg de tot el programa, d’elles 6 noves insercions des de finals de gener fins a l’actualitat.


Finalment, aquest pla de seguiment ha detallat el treball realitzat des del servei de formació a la carta per a empreses del sector ceràmic, el qual reflecteix el maneig de Photoshop per a la ceràmica digital com una de les necessitats formatives més sol·licitades.

es_ES