El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics tramita més de 202.000 euros en ajudes per a persones emprenedores, autònoms i pimes.

Els fons, que provenen de l’instrument financer NEXT GENERATION EU, tenen com a finalitat donar suport a la inversió i les reformes en els Estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que es promouen les prioritats ecològiques i digitals de la UE

 

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha aconseguit tramitar més de 202.000 euros en ajudes dirigides a emprenedors/es i empreses a través del seu servei gratuït d’assessorament a emprenedors i empreses. Les subvencions de major import han sigut les EUATOP 2022/2023, amb 105.000 euros, emmarcades en els fons NEXT GENERATION EU. Aquesta actuació se situa en la inversió «Nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat emprenedoria i microempreses», i té per finalitat fomentar projectes d’emprenedoria que contribuïsquen a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavorisquen l’economia verda i digital.

 

Així mateix, el Pacte Ceràmic ha tramitat 50.400 euros de les subvencions ECOVUL 2022, del Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora, amb la finalitat de fomentar la contractació de persones desocupades, especialment aquelles amb majors dificultats d’inserció en el mercat laboral .

 

Quant a la iniciativa del Govern d’Espanya Kit Digital finançat pels fons NEXT GENERATION EU per a proporcionar solucions digitals orientades a empreses menudes, microempreses i treballadors autònoms que pertanguen a qualsevol sector o tipologia de negoci, el Consorci ha gestionat ajudes que han sumat 36.000 euros en 2022/2023.

 

D’altra banda, l’àrea d’assessorament a emprenedors i empreses també ha tramitat 5.700 euros procedents de les ajudes del Pla Reactiva impulsades per la Generalitat Valenciana i 5.000 euros de EUATOE 2022. Es tracta de subvencions destinades a persones desocupades que accedisquen al seu ús a través de la creació d’activitat empresarial com a persona treballadora autònoma en projectes innovadors per a l’exercici 2022. Així mateix, el Consorci també ha gestionat la sol·licitud de vint ajudes per al pagament del lloguer.

 

Per a rebre assessorament o iniciar el procediment per a l’obtenció d’aquesta retribució per a emprenedors de forma totalment gratuïta, pots contactar a través del correu electrònic creacionempresas@pacteceramic.es o trucant al telèfon 647 948 588.

es_ES