El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics sol·licita una subvenció a Labora per valor de 337.125 € per al projecte “DESENVOLUPA-T: Emprenedoria, Ocupació i Formació”

El projecte ha estat aprovat en Consell Rector, sessió on també s’ha dut a terme una avaluació dels resultats de l’última fase del programa “Llançadora Cap a l’Ocupabilitat Sostenible”

 

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha aprovat en el Consell Rector la sol·licitud a Labora per import de 337.125 € per a finançar el nou projecte “DESENVOLUPA-T: Emprenedoria, Ocupació i Formació”, l’objectiu del qual és proporcionar formació, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats que possibiliten la cerca proactiva d’ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de manera aliena com per compte propi.

El Consorci treballa per a vertebrar el territori, connectant a l’administració, empreses i persones del nostre territori. Per a això, a través d’aquest nou projecte es pretén abordar la problemàtica de la desocupació mitjançant l’aprofitament dels recursos disponibles; oferir un servei d’assessorament a aquelles persones que tenen una idea de negoci i necessiten ajuda per a fer els primers passos; prestar un servei d’orientació laboral amb major coneixement del mercat laboral actual per a acompanyar als qui necessiten encaminar els seus objectius laborals i, finalment, disposar d’un programa de formació específic per al sector ceràmic.

Així mateix, durant la sessió del Consell Rector s’ha dut a terme una avaluació dels últims resultats registrats en els diferents serveis del Pacte. El projecte experimental “Llançadora cap a l’ocupabilitat sostenible”, que es va posar en marxa l’1 d’abril de 2022, ha assessorat des del seu inici a 125 emprenedors i 74 empreses, a més de tramitar 83 ajudes i, així mateix, elaborar 36 plans de viabilitat i ajudar en la gestió de 25 certificats digitals.

D’altra banda, en la sessió s’ha informat sobre les jornades de formació a les quals el personal tècnic d’aquesta entitat ha assistit per a estar al dia de les últimes novetats en matèria d’emprenedoria: un seminari sobre la nova llei de Startups i un webinar sobre “novetats tecnològiques en digitalització 2023”. De la mateixa manera, s’ha assenyalat la realització de tres tallers sobre competències digitals i dues xerrades sobre Emprenedoria i Orientació laboral, i la programació de diferents cursos a Borriana, Almassora, Betxí i l’Alcora des de la celebració de l’últim Consell rector. Formacions que demostren l’interès de la població i diferents entitats pels serveis que ofereix el Pacte.

es_ES