El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics farà costat al sector amb un nou cicle de la Llançadora dirigit a treballadors afectats per ERTO

Aquest projecte ofereix gratuïtament formació específica en ceràmica digital adaptada a les necessitats actuals del sector

El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics està treballant en l’obertura d’un nou cicle del projecte “Llançadora cap a l’Ocupabilitat Sostenible” dirigit exclusivament a treballadors afectats per ERTO amb la finalitat de fer costat al sector a través d’aquest programa que ofereix gratuïtament formació específica en ceràmica digital adaptada a les necessitats reals.


Aquest nou projecte sorgeix amb la vocació de facilitar un marc formatiu que responga a la situació que actualment travessa el sector. D’aquesta manera, el personal afectat per ERTO tindrà la possibilitat d’actualitzar coneixements durant aquest període. Concretament, el programa formatiu estarà dirigit als departaments de Disseny, Ajust de tons, Laboratori, Operaris de màquina d’impressió digital, comandaments intermedis i comercials.


Les sessions estaran impartides per una formadora especialitzada en ceràmica i en elles s’abordarà la gestió de color, la creació de perfils, l’ús de Photoshop en ceràmica digital o les eines d’ajust de tons en Photoshop, entre altres qüestions.


Aquest nou cicle de Llançadora està subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori, de manera que els veïns i veïnes dels municipis consorciats en aquesta situació podran beneficiar-se d’aquesta formació gratuïta a partir d’octubre. Així mateix, les persones interessades ja poden inscriure’s o ampliar información en el correu electrònic lanzadera@pacteceramic.es o telefonant al 674 179 362. 

“Les persones afectades per un ERTO del sector ceràmic podran beneficiar-se d’aquest nou cicle de la Llançadora, que hem adaptat a la conjuntura actual per a sumar coneixements i professionalitat. Es tracta d’invertir aqueix període a cursar una formació única i gratuïta, que pot obrir les portes del mercat laboral en un futur”, ha indicat el President de Consorci i alcalde de L’Alcora, Samuel Falomir.


Aquesta iniciativa forma part del paquet de serveis gratuïts que el Pacte posa a la disposició de les empreses del sector com la formació a la carta en ceràmica digital, la tramitació de subvencions, les col·laboracions per a acollir alumnat en pràctiques o el servei d’intermediació laboral. A més, en els pròxims mesos se celebrarà la segona edició dels Desdejunis del Pacte, esdeveniment orientat a recollir les demandes de les empreses del clúster ceràmic.

es_ES