El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics celebra la segona edició dels “Desdejunis del Pacte” per a conéixer les necessitats de les empreses del sector a la província

En la trobada, en la qual han participat les signatures ceràmiques Porcelanosa Grup, Codicer 95, EFI Cretaprint, Marazzi i Mercury, el Consorci ha pres nota de com pot ajudar amb els seus serveis al sector i aconseguir una major ocupabilitat de la població del territori

 

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha reunit aquest dimecres a empreses del sector ceràmic en la segona edició dels “Desdejunis del Pacte”, una iniciativa l’objectiu de la qual és escoltar les necessitats en matèria laboral detectades per les companyies i continuar ajudant al conglomerat ceràmic a través dels diferents serveis gratuïts que ofereix l’entitat pública.

 

El Museu de Ceràmica de l’Alcora ha acollit aquest acte que ha obert el president del Consorci i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, en el qual han participat Porcelanosa Grup, Codicer 95, EFI Cretaprint, Marazzi i Mercury Ceràmica. En la trobada, la gerent i tècnics del Pacte han explicat a els/les assistents els serveis específics que el Pacte pot prestar a les companyies del sector, com a formació a la carta en ceràmica digital, assistència d’intermediació laboral o acolliment de persones en pràctiques. Programes que algunes de les empreses participants ja coneixen pel fet que són col·laboradores del Consorci i, per tant, beneficiàries d’alguns d’aquests serveis gratuïts.

 

El president del Pacte, Samuel Falomir, ha assegurat que “el sector de la ceràmica es troba en aquests moments afectat per la crisi energètica que travessa el país, per això és de vital importància que tots els agents implicats fem el possible per millorar la situació a la nostra província”. Així, ha afegit que “un dels principals motius pel qual ens reunim en aquests Desdejunis és posar en comú les idees i necessitats reals de les empreses i des del Consorci prestar un servei eficient en benefici de la indústria”.

 

Amb “Desdejunis del Pacte”, l’entitat busca crear un canal bidireccional amb les empreses del sector ceràmic en el qual poder escoltar les seues necessitats i així poder adaptar els serveis a la realitat de les empreses, proporcionant tant formació com perfils professionals concordes a les seues demandes.

 

El representant de Mercury ha posat en valor el servei de pràctiques no laborals oferides pel Consorci, mentre que des de Porcelanosa i EFI Cretaprint han destacat la importància de trobar els perfils professionals que més s’ajusten a les necessitats i requisits de les companyies del sector, una cosa a la qual el Pacte presta especial atenció en el seu servei de pràctiques i en el d’inserció laboral.

 

Aquesta proposta està emmarcada en el projecte “Llançadora cap a l’Ocupabilitat Sostenible”, subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori, que busca millorar l’ocupabilitat del territori i desenvolupar els seus sectors econòmics.

es_ES