El Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics aprova uns pressupostos inicials per a 2023 per valor de 240.429,61€

En el Consell Rector celebrat s’ha plantejat la creació d’un Portal d’Ocupació i s’ha informat sobre l’evolució del nou cicle de la “Llançadora Cap a l’Ocupabilitat Sostenible”

 

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha aprovat en el Consell Rector uns pressupostos inicials per a l’exercici 2023 per un import de 240.429,61 €. La sessió ha plantejat la possible creació d’un Portal d’Ocupació, un servei que se sumaria als oferits actualment i els resultats positius dels quals s’han compartit durant la reunió. En aquest sentit, s’ha exposat l’evolució del nou cicle del projecte “Llançadora Cap a l’Ocupabilitat Sostenible”, que ja ha donat principi en alguns dels municipis consorciats.

 

La nova etapa de la Llançadora, dirigida fonamentalment a empleats del sector ceràmic en situació d’ERTO, ha donat principi en municipis com L’Alcora, el passat 24 d’octubre, i Almassora, grup format íntegrament per persones en aquesta situació laboral, que ha començat aquest dijous 3 de novembre. Aquesta formació està dissenyada per a respondre a les necessitats específiques i reals del sector ceràmic. En el cas de Borriana, el termini d’inscripcions continua obert per a totes les persones desocupades, independentment que hagen treballat en el sector, per a així poder conéixer els coneixements bàsics sobre aquesta àrea d’ocupació.

 

D’altra banda, la sessió també ha informat sobre l’atenció d’11 nous emprenedors i l’assessorament a 9 empreses, a més de les 14 ajudes tramitades favorablement a través del servei gratuït d’assessorament a empreses i emprenedors, que han suposat quasi 80.000 euros concedits en subvencions.

 

Paral·lelament, el Consorci ha impartit un nou cicle de tallers en competències digitals per a cobrir les necessitats de digitalització detectades en el territori, uns cursos que continuen rebent un gran acolliment completant el seu aforament. De la mateixa manera, la intermediació i derivació de perfils professionals i les pràctiques no laborables gestionades pel Pacte segueixen el seu progrés habitual, igual que el sistema de formació a la carta per a empreses com Mercury, impartint sessions personalitzades en ceràmica digital dirigides als professionals del sector amb la finalitat d’afavorir el reciclatge professional per a millorar la competitivitat.

 

Aquestes accions estan emmarcades en l’actual projecte de “Llançadora cap a l’Ocupabilitat Sostenible”, que està subvencionat per LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social a través del programa Avalem Territori i compleix l’objectiu d’ajudar a les persones desocupades a través de diferents serveis formatius i d’orientació laboral.

es_ES