El Pacte d’Ocupació aconseguix el suport de la Generalitat i assessora nous projectes

La directora general d’Ocupació i Formació del SERVEF confirma la seva aposta per recuperar i mantindre fórmules de participació dels agents socials i les administracions locals en el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació.

La directora General d’Ocupació i Formació del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), Rocío Briones, ha confirmat auqest matí l’aposta de la Generalitat per recuperar i mantindre fórmules de participació dels agents socials i les administracions locals en el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació.

Així ho ha traslladat durant la reunió del consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació, que s’ha celebrat aquest matí en Onda, als 19 Ajuntaments que formen part d’ell i als agents socials més representatius, ja que, “encara que la Generalitat ha de liderar les polítiques d’ocupació, volem comptar amb els Ajuntaments i agents socials a l’hora de desenvolupar-les”. En aquest sentit, ha subratllat que està demostrat que “constituïxen una valuosa ferramenta i la fórmula més òptima perquè les polítiques d’ocupació es desenvolupen de forma eficaç”.

pacto sept 2015

Per la seva banda, el consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació dels municipis ceràmics ha aprovat durant la sessió de avui el Pla d’Acció que l’entitat ha dut a terme en els últims mesos a fi de continuar amb la seva labor de promoure, gestionar i avaluar aquells programes que s’aproven per a la creació d’ocupació, la inserció sociolaboral i el desenrotllament econòmic, empresarial i social en l’àmbit territorial dels municipis associats.

D’aquesta manera, el president del consorci, Ximo Huguet, ha explicat que durant els mesos de juliol i agost s’ha dut a terme un projecte d’atenció a emprenedors i empreses, amb el que s’ha assessorat a 32 nous emprenedors i d’aquests 15 s’han donat d’alta com a autònoms, amb el que actualment el nombre total atesos ascendeix a 108, havent-se donat d’alta 42 d’ells. Quant a empreses, s’han assessorat a 4 més durant eixos mateixos mesos, sobre temàtica d’ajudes, subvencions, fiscalitat i altres conceptes.

pacto septiembre 2015

De la mateixa manera, el Pla per l’Ocupació dels municipis ceràmics té en marxa un servei de suport a emprenedors que vulguen desenvolupar una activitat empresarial a partir d’una empresa que ja funciona, a través de traspassos o transmissions empresarials per exemple, i comprèn des de la publicitat de la transmissió i oferta, passant per la negociació, fins a la firma del contracte entre ambdues parts. El president Huguet ha assenyalat que en el marc d’aquest programa s’han realitzat amb èxit ja aquestes accions, la primera d’elles en un establiment d’Onda situat en el nucli urbà.

Gràcies al Pla per l’Ocupació, els emprenedors també disposen d’assessorament jurídic. En aquesta línia, el consorci compta amb accions en col·laboració amb la Federació de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA) de les quals ja s’han beneficiat 6 persones.

Finalment, hui també s’ha anunciat que 32 noves sol·licituds s’han adherit a la marca ‘Producte Local-KM0’, ·una altra de les accions concretes per a generar llocs de treball que promou el Pla”. D’aquesta manera, ja són 161 empreses de Castelló que disposen de productes elaborats sota el segell de qualitat cent per cent autòcton perquè els clients identifiquen que es tracta d’una cuina elaborada a base de productes hortofructícoles que s’han collit en algun dels municipis que formen part del consorci.

es_ES