El Pacte dels Municipis Ceràmics assessora a prop de 500 emprenedors i empreses en els 2 últims anys

En aquestos dos primers anys de presidència de Samuel Falomir, el Consorci ha aconseguit la inserció laboral de més del 90% de l’alumnat participant en la primera fase de la “Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria”


El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics ha assessorat a prop de 500 emprenedors i empreses en els últims 2 anys, balanç que també reflecteix els resultats del projecte experimental “Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria”, programa que ha facilitat la inserció laboral a més del 90% de l’alumnat participant en la seua primera fase


Des de setembre de 2019, data que coincideix amb l’entrada en el Consorci de l’actual president i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, l’entitat ha desenvolupat 3 projectes experimentals dirigits a crear oportunitats laborals entre les persones desocupades mitjançant serveis de formació, orientació laboral i assessorament a emprenedors i empreses. En concret, en aquest període s’ha ajudat a la tramitació de 311 ajudes i subvencions, i a la creació de quasi 50 empreses en els municipis consorciats.


A més, s’han impartit xarrades informatives sobre emprenedoria a un total de 471 persones i s’ha impulsat la creació per a difusió en web de 130 fitxes informatives que recullen les subvencions llançades per les diferents administracions de manera actualitzada.


Una altra de les accions destacables en aquestos dos anys ha sigut el curs formatiu de “Photoshop aplicat a la ceràmica Inkjet”, que ha beneficiat a 44 persones i ha arribat a tres edicions a causa de l’alta demanda d’aquest tipus de perfil professional en el sector ceràmic.


“Després dels resultats obtinguts en aquestos dos anys al capdavant del Consorci, continuarem treballant per a crear ocupació, fomentar l’emprenedoria i fer costat al teixit empresarial. La funció de reactivació econòmica que exerceix el Pacte s’ha fet més necessària encara en aquestos mesos de pandèmia, en els quals hem ajudat a centenars de persones, professionals i empreses a trobar un treball, a tramitar subvencions o a crear un negoci”, ha explicat el president del Consorci i alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir.


Els 3 projectes experimentals desenvolupat en aquestos 2 anys estan sustentats per diferents subvencions de LABORA (programa Avalem Territori) i el Ministeri de Treball i Economia Social amb un import aproximat de 294.000 euros. Així mateix, aquest balanç suma un total de 1.118 atencions a emprenedors i 325 empreses creades des de l’inici del Consorci en 2011.

es_ES