El bon acolliment de la segona Llançadora del Pacte dels Municipis Ceràmics estendrà la formació ceràmica a 42 persones desocupades

La sessió ha fet balanç de la primera fase de la “Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria”, que ha aconseguit la inserció laboral del 83% de l’alumnat

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha celebrat el Consell Rector, sessió que ha donat llum verda a l’Informe de Seguiment del Pla d’Acció, que ha exposat el funcionament de les dues fases de la “Llançadora de Formació, Ocupabilitat i Emprenedoria” davant els municipis consorciats, entre altres qüestions.

L’acolliment positiu de la segona fase d’aquest projecte de formació ceràmica dirigit a aturats en general i subvencionat per LABORA (programa Avalem Territori) i el Ministeri de Treball i Economia ha ocupat part de la reunió. En aquest sentit, l’augment de persones interessades fins a les 175 ha obligat a bifurcar la Llançadora en 4 grups sumant un específic de dissenyadors, a través dels quals s’estan formant 32 persones desocupades en les seus de l’Alcora, Borriana i Castelló i s’arribarà a les 42 en els pròxims mesos.

L’informe també ha fet balanç de la primera fase de la Llançadora desenvolupada fins al passat 31 de març, que ha aconseguit una elevada taxa d’inserció laboral arribant al 83% de l’alumnat format. Concretament, en el grup de Borriana la inserció ha sigut del 92%.

A més, la convocatòria ha detallat el creixent interés del servei de formació a la carta per a empreses del sector ceràmic orientat a l’actualització del personal treballador, que està realitzant sessions de manera periòdica. Finalment, uns altres dels punts destacables han sigut els cicles formatius a la carta sol·licitats pels Ajuntaments consorciats, a través dels quals s’han oferit 33 tallers gratuïts a més de 250 persones des d’octubre de 2020, així com l’alta demanda del servei d’assessorament per a la tramitació d’ajudes derivades de la COVID-19.

es_ES