BORRIANA INFORMA ALS JOVES DE LA LOCALITAT SOBRE LES POSSIBILITATS D’ASSESSORAMENT I GUIA D’EMPRENEDORIA I EL MÓN LABORAL

ies jaume 1

L’IES Jaume I acull una xerrada en la que participa la regidoria de Promoció Econòmica i la gerencia del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics

Aquesta darrera setmana, la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Maria Romero, junt a la gerent del Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seva àrea d’influència han acompanyat a les técnics responsables dels dos projectes experimentals subvencionats pel SERVEF, que estan desenvolupant-se, gràcies al Pacte, a una xerrada informativa que va tenir lloc al IES Jaume I.

Els projectes, que atenen presencialment cada divendres de 9-14h al Casal Jove però telefònicament i per correu tots els dies donat que van també a les veïnes poblacions de Vila-real i Onda, tenen com a objectiu principal dinamitzar l’emprenedoria a través de dos programes. El primer d’ells és l’atenció a l’emprenedoria o el que es coneix com un PAE (punt d’atenció a l’emprenedoria). A través d’aquest servei, s’ofereix assessorament a aquelles persones que volen iniciar un negoci però també a aquelles que ja tenint-lo poden utilitzar-lo per tal de millorar la seva eficiència. Així poden des de revisar el seu pla d’empresa, rebre informació sobre subvencions o donar-se d’alta en la seguretat social o crear el seu DUE (document únic electrònic).

Junt a aquest programa i de forma complementària, es desenvolupa el projecte de recolçament a la transmissió d’empreses que té com a objectiu evitar la pèrdua de riquesa. Així, les empreses a les que s’està atenent pretenen fer una cessió del seu negoci per motius sempre diferents a l’econòmic com bé siga una jubilació, canvi de domicili, esgotament, malaltia o d’altres motius personals que siguen distints a la no viabilitat econòmica del negoci. Tal com ha explicat la regidora Maria Romero “la técnic encarregada revisa al detall els comptes de cada empresa i les seves condicions i s’ofereix d’intermediadora entre aquelles persones que volen comprar un negoci i aquelles que volen vendre’l per a que ho facen en ambdós casos amb les majors garanties”. El fet de donar servei de forma conjunta permet que els dos projectes puguen retroalimentar-se així pot donar-se el cas d’una persona que vullga iniciar un negoci puga recuperar un que estiguera en projecte de tancament evitant així que es perda riquesa.

ies jaume 2

La mateixa Romero ha assenyalat que “aquest projecte és pioner a la nostra terra, sent el únic a nivell de tota la Comunitat. Així en la xarrada que va tindre lloc al saló d’actes, a més d’informar de les novetats de la regidoria, es va informar als alumnes de batxillerat i cicles en què consistien aquest dos projectes i es van poder esclarir molts dubtes que van anar sorgint”. Aquesta xarrada és només la primera del cicle que hi ha previst per tal de donar a conèixer el servei entre la població. Així hi ha previstes xarrades amb les Associacions comercials de la ciutat, els Tallers d’Ocupació i, fins i tot, altres centres formatius.

es_ES