El Pacte Ceràmic ajuda a més de 800 persones en sis mesos gràcies al projecte “Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació”

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló celebra, després de sis mesos en execució, l’abast social del seu projecte “Desarrolla-t: Emprenedoria, Ocupació i Formació”. Després de mig any proporcionant formació, assessorament empresarial i orientació laboral a la població i empreses dels municipis Consorciats, el Pacte es mostra positiu amb la xifra de persones al qual ha aconseguit ajudar (837) i continua treballant per a continuar en aquesta línia fins al 31 de desembre de 2024, quan finalitze el projecte.

“Desarrolla-t”, que va començar l’1 d’abril d’enguany, contempla diferents programes totalment gratuïts de formació específica, assessorament empresarial, orientació laboral i entrenament en habilitats que possibiliten la cerca proactiva d’ocupació, facilitant així la inserció en el mercat laboral, tant de manera aliena com per compte propi. Amb esta finalitat es desenvolupa en tres àrees interconnectades d’Emprenedoria, Ocupació i Formació (creant-se en aquesta última els grups Reincorpora-T). Després de mig any en execució, aquestes són les dades acumulades:

DESARROLLA-T EMPRA

Aquesta àrea es desenvolupa a través del servei d’orientació i d’intermediació laboral amb empreses col·laboradores. Així, el servei d’orientació laboral ha atés 181 persones de diferents municipis mitjançant una atenció personalitzada en sessions individuals en les quals es treballen diferents competències directament relacionades amb les habilitats per a la cerca d’ocupació, i l’àmbit laboral.

D’altra banda, el servei d’intermediació laboral, l’objectiu del qual és connectar a empreses que busquen professionals i treballadors/es que busquen ocupació mitjançant, entre altres eines, el portal d’ocupació PORTALEMP, ha inscrit 407 persones en aquesta eina digital i ha publicat en ella 21 ofertes d’ús de diverses empreses, majoritàriament del sector ceràmic.

DESARROLLA-T FORMACIÓ

En aquesta àrea l’objectiu és cobrir la necessitat de formació, actualitzar coneixements, millorar l’ocupabilitat i reduir la bretxa digital. Mitjançant l’acció formativa en competències digitals s’han realitzat 12 sessions (de certificat digital i informàtica bàsica) de les quals s’han beneficiat des d’abril 90 persones. A més, s’està desenvolupant un curs d’Orientació Laboral i Emprenedoria per a l’alumnat del Taller d’Ocupació d’Almassora.

D’altra banda, els grups de formació Reincorpora-T, l’alumnat de la qual ho componen aturats amb diferents perfils formatius i trajectòries laborals, ha format des d’abril a 42 persones, de les quals 6 han aconseguit un lloc de treball i han hagut d’abandonar el curs.

DESARROLLA-T EMPRÉN

Dins d’aquesta àrea s’ha assessorat 49 emprenedors en el desenvolupament d’estratègies per a millorar la seua eficiència operativa i financera, a més d’orientar sobre la viabilitat dels projectes i els enfocaments de màrqueting, duent a terme l’avaluació de riscos.

Des d’abril s’han tramitat 15 altes d’autònom, assessorat 32 noves empreses, confeccionat 19 fitxes informatives relacionades amb ajudes i subvencions d’interés per als emprenedors i empreses, tramitat 21 subvencions de diferent tipologia i un pagament únic i una compatibilització de la prestació per desocupació.

El Pacte Ceràmic i la seua missió

Aquest Consorci treballa per a vertebrar el territori, connectant a l’administració, empreses i persones dels municipis consorciats: L’Alcora, Almassora, Les Alqueries, Betxí, Borriana, Costur, Sant Joan de Moró i Vilafamés. Per a això, a través d’aquest nou projecte es pretén abordar la problemàtica de la desocupació mitjançant l’aprofitament dels recursos disponibles; oferir un servei d’assessorament a aquelles persones que tenen una idea de negoci i necessiten ajuda per a fer els primers passos; prestar un servei d’orientació laboral amb major coneixement del mercat laboral actual per a acompanyar als qui necessiten encaminar els seus objectius laborals i, finalment, disposar d’un programa de formació específic per al sector ceràmic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES