Entrevista a Samuel Falomir, president del Consorci del Pacte Territorial per l’ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència a la província de Castelló

El passat 20 de juliol va ser elegit de nou president del Pacte Ceràmic amb el suport unànime per part de tots els Ajuntaments que formen part del Consorci, els sindicats i les empreses, com se sent revalidant el càrrec?
La veritat és que és molt gratificant comptar amb el suport unànime de tots els membres del Consorci, els estic molt agraït per la confiança. Per a mi és un honor seguir al capdavant del Pacte Ceràmic per a poder continuar treballant braç a braç amb els Ajuntaments, sindicats i empreses, sumant esforços per uns objectius comuns: fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic dels nostres municipis, afavorir la inserció dels col·lectius amb major dificultat, impulsar noves activitats econòmiques i millorar la qualificació professional dels nostres veïns i veïnes a través de la formació.

Quins pilars han basat la seua presidència des de 2019 fins ara? Canviarà algun d’ells o seguirà en la mateixa línia de treball amb l’equip del Pacte Ceràmic?
El que sempre he perseguit és que el Pacte siga una eina útil per a la societat, sobretot per a les persones que estan en situació de desocupació i busquen una oportunitat laboral. Les dades demostren que, efectivament, així està sent. Per això, vull agrair i posar en valor el treball realitzat per la gerent, Olga Oruña, que és, com sempre dic, la ‘alma mater’ del Pacte, i de tots els seus integrants.
És evident que el Pacte Ceràmic funciona, per la qual cosa seguirem en la mateixa línia de treball, continuarem amb iniciatives tan importants com Desarrolla-T, els cursos de formació i orientació laboral, els serveis d’assessorament, etc. Però també implementarem noves accions que servisquen per a millorar els resultats, perquè soc dels quals pensa que mai cal conformar-se i sempre es pot millorar.

Per què és important la labor que exerceix el Pacte Ceràmic en els huit municipis que formen part d’ell?
És una labor realment important i necessària, sobretot perquè les seues iniciatives brinden als veïns i veïnes dels municipis consorciats més probabilitats de trobar treball mitjançant l’adquisició d’habilitats tècniques, socials i coneixements específics.

També destacaria la gran faena d’assessorament que realitza el personal a través del servei #TeAyudamos, tant en la tramitació de subvencions, com en l’orientació a emprenedors, etc. i el paquet de serveis gratuïts que el Pacte posa a la disposició de les empreses del sector com la formació a la carta en ceràmica digital, les col·laboracions per a acollir alumnat en pràctiques o el servei d’intermediació laboral. Sens dubte, és un gran servei per a persones desocupades, per a emprenedors i també per a empreses.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES